Новини

МІСЬКА РАДА НЕ МОЖЕ ВИЗНАЧАТИ ПРІОРИТЕТНІСТЬ ТОГО ЧИ ІНШОГО ЗАЯВНИКА НА СТАДІЇ НАДАННЯ ДОЗВОЛУ НА РОЗРОБКУ ПРОЕКТУ ЗЕМЛЕУСТРОЮ



Особа звернулась до адміністративного суду з позовом до міської ради, Управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин міської ради про визнання незаконною бездіяльності щодо неприйняття рішення за заявою про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою по відведенню земельної ділянки та зобов'язання Управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин підготувати проект ухвали про надання дозволу на виготовлення проектної документації земельної ділянки.



Відповідно до обставин справи особа звернулась до міської ради із заявою про погодження вибору місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Листом повідомлено позивача про те, що дозвіл на виготовлення документації із землеустрою на вказану земельну ділянку вже наданий іншій особі, у зв'язку з чим заява підлягає поверненню.



Адміністративні суди першої та апеляційної інстанцій відмовили особі у задоволенні вимог. Суди дійшли висновку, що недотримання форми відповіді при розгляді звернення не може розцінюватись бездіяльністю, оскільки звернення-заява позивача правомірно повернута із роз'ясненнями про прийняття кінцевого рішення на користь іншої особи щодо порушеного у заяві питання.



КАС ВС скасував такі рішення, а позов особи частково задовольнив. Суд касаційної інстанції визнав протиправною бездіяльність міської ради щодо неприйняття рішення за заявою особи про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зобов'язав міську раду розглянути питання про надання дозволу на виготовлення технічної документації по відведенню земельної ділянки.


Детальніше...