Новини

Пленум Вищого адміністративного суду підбив піврічні підсумки роботи.


Аналіз діяльності «адміністративників» показав, які проблеми чекають новий Верховний Суд. 65 суддів, яких призначать, отримають майже 40 тис. справ. А структурне реформування не зможе гарантувати, що ВС урешті-решт удасться уніфікувати судову практику.


Напередодні набрання чинності законом «Про судоустрій і статус суддів» представники ВАС провели засідання пленуму. «Сподіваюся, що воно буде не останнім», — такими словами очільник установи Олександр Нечитайло підбадьорив запрошених на зібрання суддів у відставці. Ті пригадали: у березні 2006 р. відбулося перше засідання пленуму ВАС.


Колишніх товаришів по роботі покликали в гості, аби вручити їм відзнаки глави держави — ювілейні медалі «25 років незалежності України». «Я б віддав цю медаль Президенту, тільки б система адмінсудів була автономною», — заявив суддя у відставці Олександр Панченко.


Після привітань «адміністративники» перейшли до обговорення підсумків роботи в І півріччі 2016 р. О.Нечитайло зупинився, зокрема, на проблемах, які стають на заваді оперативній роботі. За його словами, сьогодні не тільки в окружних адмінсудах не вистачає кадрів (у 45% служителів Феміди закінчився 5-річний строк повноважень). У ВАС розглядати справи мають право всього-на-всього 49 осіб (штатна чисельність — 97).


Детальніше...