Новини

ПРАВИЛА ПОШУКУ В ЄДИНОМУ ДЕРЖАВНОМУ РЕЄСТРІ СУДОВИХ РІШЕНЬ


Прес-центр судової влади України оприлюднив дев’ять правил пошуку в Єдиному державному реєстрі судових рішень України, про які мало хто знає.



1. Пошук по точній фразі
Він здійснюється за допомогою подвійних лапок («»). Якщо вишукаєт ерішення з якоїсь точною фразою або словом, вам потрібно взятии його в лапки. У такому випадку Реєстр судових рішень видасть вам документи, що містять пошуковий запит в тому вигляді, в якому ви його написали. Приклад: «відновлення становища, яке існувало до порушення».

2. Пошук, якщо точний номер справи невідомий

Якщо ви не знаєте точного номера справи, замість невідомого символу в Судовий реєстр можна написати знак питання (?). Приклад: рішення № 247/1?4-13.

3. Пошук по основній частині пошукового слова

Здійснюється за допомогою зірочки (*). Вона замінює один або кілька символів. При цьому треба пам’ятати, що перед зірочкою повинно бути не менше трьох символів. В іншому випадку пошук в Єдиному судовому реєстрі за вказаними вами параметрами виконаний не буде. Наприклад, якщо потрібно знайти рішення щодо будівельноїкомпанії, то в поле контекстного пошуку можна ввести корінь основного слова, а після нього поставити зірочку. Приклад: будівельн*


4. Пошук одного з декількох пошукових слів

Здійснюється за допомогою логічного оператора OR, який обов’язково повинен бути зазначений великими літерами. В Єдиному реєстрі судових рішень будуть сформовані документи, які містять одну з написаних вами слів або словосполучень. Приклад: рішення OR постанова.

5. Пошук за декілько мапошуковими запитами

За замовчування пробіл між пошуковими запитами означає, що пошук буде здійснюватися одночасно по всім перерахованим словами. Однак якщо пошук в Державному судовому реєстрі планується робити не за окремими словами, а по пошуковим фразам, то більш доцільним є використання такого логічного оператора, як AND. Він, як і будь-який інший логічний оператор, повинен бути зазначений  великими літерами. У такому випадку за результатами пошуку буде сформований список документів, які одночасно включають обидві пошукові фрази. Приклад: визнання права власності AND нерухоме майно.

6. Пошук з виключенням окремих слів

Для виключення з результатів пошуку окремих значень між пошуковими запитами потрібно поставити логічний оператор NOT. У такому разі всі слова, які були вказані перед логічним оператором, будуть враховані, а все, що після, ні. Прописується він великими літерами і може бути використаний в Державному реєстрі судових рішень тільки за наявності не менше двох пошукових слів. Приклад: нерухоме майно NOT земельна ділянка.

7. Пошук з обов’язковим включенням потрібного слова

Якщо хочете, щоб у Єдиному державному реєстрі судових рішень знайдені вами документи обов’язково включали в себе певне значення, то перед пошуковим словом потрібно поставити знак + (плюс). Приклад: визнання права власності +автомобіль.

8. Пошук з виключенням певного слова

Для того щоб результат пошуку в Реєстрі судових рішеньУкраїни не містив певного значення, перед таким пошуковим словом потрібно поставити знак — (мінус). Приклад: накладення арешту – рухоме майно.

9. Комбінований пошук

Передбачає одночасне використання різних способів пошуку і здійснюється за допомогою дужок. При цьому використання дужок на початку пошукового запиту в Єдиному реєстрі судових рішеньУкраїни не дозволяється. Приклад: визнання права власності AND (нерухоме майно OR нерухомість).


Детальніше...