Новини

ПРЕЗЕНТОВАНО ПРАКТИЧНИЙ КОМЕНТАР ДО ЗАКОНУ «ПРО ДЕРЖАВНУ СЛУЖБУ»


Презентовано перше видання науково-практичного коментаря до Закону України «Про державну службу». Про це повідомило інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.


В Українському домі представив працю авторський колектив на чолі з доктором юридичних наук, дійсним членом Національної академії правничих наук України Анатолієм Селівановим. Він зазначив, що робота над коментарем тривала майже півтора року. Участь у написанні взяли 10 науковців.


У виданні викладено трактування всіх статей Закону «Про державну службу» і приділено увагу всім новаціям.


Під час презентації серед іншого зазначалося, що ухвалення Верховною Радою України Закону України «Про державну службу» вимагає новітнього праворозуміння у сфері застосування норм, кожного положення закону для створення єдиної практики для державних службовців щодо зайняття, перебування і припинення їх діяльності на відповідних посадах державної служби. Також наголошувалося, що авторський колектив у складі відомих вчених з наук адміністративного і трудового права виконав завдання створити доступний науковий коментар-посібник для апарату державних органів, органів державної влади, суддів і прокурорських працівників, викладачів та студентів юридичних вишів.


У науково-практичному коментарі здійснено класичний постатейний системно-структурний аналіз правових норм Закону України «Про державну службу». Видання підготовлене із врахуванням сучасних новел чинного законодавства, що регулює відносини у сфері державної служби, у взаємозв’язку із новітніми тенденціями формування і розвитку інституту державної служби та його значення для розбудови в Україні демократії на засадах служіння народу.


Коментар розрахований на широке коло читачів, передовсім на тих, хто застосовує Закон на практиці, – юристів, державних службовців, працівників місцевого самоврядування, громадських діячів, журналістів.


Детальніше...