Новини

ПРИ ВИЩІЙ РАДІ ПРАВОСУДДЯ УТВОРЕНО МІЖНАРОДНУ КОНСУЛЬТАТИВНУ РАДУ


Відбулося установче засідання Міжнародної консультативної ради, утвореної при Вищій раді правосуддя. Про це повідомляє прес-служба ВРП.


Відповідно до Положення про Міжнародну консультативну раду при Вищій раді правосуддя основним завданням МКР є розвиток і підтримання міжнародних зв’язків між Вищою радою правосуддя, органами й установами системи правосуддя України та іноземних держав, а також міжнародними організаціями з метою впровадження Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015 – 2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 20 травня 2015 року № 276, та виконання інших завдань судової реформи в Україні.


До складу МКР увійшли представники проектів міжнародної та технічної допомоги, які працюють в Україні у сфері судової реформи, та представники судових рад інших країн.


Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк зазначив, що метою створення МКР є сприяння Вищій раді правосуддя та іншим органам і установам у сфері правосуддя у комплексному впровадженні цілей судової реформи в Україні, стратегічному розвитку судової системи України.


Детальніше...