Новини

ПРОХАННЯ ОСОБИ ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ ЗА ВІКОМ ВІДПОВІДНО ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВЕ ДЕРЖАВНЕ ПЕНСІЙНЕ СТРАХУВАННЯ», ЯКА ОТРИМУЄ ПЕНСІЮ НА ПІДСТАВІ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ», НЕ Є ПЕРЕВЕДЕННЯМ З ОДНОГО ВИДУ ПЕНСІЇ НА ІНШИЙ


Особа звернулась з адміністративним позовом до Управління Пенсійного фонду України про визнання протиправною бездіяльності щодо відмови йому у призначенні пенсії за віком, зобов'язання відповідача призначити пенсію за віком відповідно до ч. 2 ст. 40 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» із застосуванням показника середньої заробітної плати працівників зайнятих в галузях економіки України за останні 3 роки, що передують року звернення з заявою про призначення пенсії за віком, забезпечити її виплату та виплатити різницю між фактично отриманою та призначеною пенсією.



Відповідно до обставин справи позивач перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України з2009 року та отримує пенсію за віком, призначену на пільгових умовах у відповідності до п. «б» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» зі зниженням пенсійного віку. Після призначення пенсії позивач продовжував працювати.



У 2015 році позивач звернувся до відповідача із заявою про призначення пенсії за віком відповідно до ст. 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», проте отримав відмову у призначенні пенсії, з посиланням на те, що первинно йому вже було призначено пенсію за віком довічно відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та в подальшому неодноразово здійснено перерахунок пенсії у відповідності до ст. 42 діючого Закону.



Суд першої інстанції, з висновками якого погодився апеляційний адміністративний суд, відмовив у задоволенні позову особи.


Детальніше...