Новини

У НАЗК ПОЯСНИЛИ, ЯК ПОДАЮТЬ Е-ДЕКЛАРАЦІЇ ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСІВ НА ПОСАДИ ДЕРЖСЛУЖБИ


НАЗК надало роз'яснення щодо подання декларації переможцем конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби.

Національне агентство з питань запобігання корупції звертає увагу осіб, які претендують на зайняття вакантної посади державної служби, що абзацом другим частини п’ятої статті 25 Закону України «Про державну службу» та статтею 45 Закону України «Про запобігання корупції» встановлено обов’язок переможця конкурсу перед призначенням на посаду державної служби подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Відповідно до Роз’яснень Національного агентства України з питань державної служби від 26 січня 2018 року № 47-р/з переможець конкурсу подає таку декларацію шляхом заповнення її на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції як декларацію кандидата на посаду із зазначенням конкретної назви посади. Декларація має бути подана не пізніше заяви про призначення на посаду.

Саме декларація, яка була подана переможцем конкурсу, підлягає перевірці під час здійснення спеціальної перевірки відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції є одним із 9 органів, які проводять спеціальну перевірку. Національне агентство здійснює таку перевірку щодо достовірності відомостей, зазначених у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.


Детальніше...