Новини

ЗВЕРНЕННЯ ПРАЦІВНИКА ДО СУДУ ІЗ ЗАЯВОЮ ЩОДО СТЯГНЕННЯ СЕРЕДНЬОГО ЗАРОБІТКУ ЗА ЧАС ЗАТРИМКИ РОЗРАХУНКУ ОБМЕЖЕНО СТРОКОМ


Верховний Суд України сформував правовий висновок у справі про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.



Відповідно до статті 117 КЗпП України в разі невиплати з вини власника або уповноваженого ним органу належних звільненому працівникові сум у строки, зазначені в статті 116 цього Кодексу, при відсутності спору про їх розмір підприємство, установа, організація повинні виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.



При наявності спору про розміри належних звільненому працівникові сум власник або уповноважений ним орган повинен сплатити зазначене в цій статті відшкодування в тому разі, коли спір вирішено на користь працівника. Якщо спір вирішено на користь працівника частково, то розмір відшкодування за час затримки визначає орган, який виносить рішення по суті спору.



До суду звернулась особа з позовом про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та зазначала, що при звільненні відповідач не здійснив з нею повного розрахунку, не сплатив заробітної плати, а також не виплатив суму моральної шкоди, яка була присуджена позивачці за рішенням суду.



Судами трьох інстанцій прийнято рішення про часткове задоволення позовних вимог. 



ВСУ передав справу на новий розгляд до суду першої інстанції.


Детальніше...