Новини

ДО БУДИНКУ АДМІНІСТРАТИВНИХ СУДІВ ЗАВІТАЛИ МАЙБУТНІ ПРАВНИКИ


Сьогодні, 25 квітня 2018 року, Вінницький окружний адміністративний суд спільно з Вінницьким апеляційним адміністративним судом провели просвітницький захід у форматі Дня  відкритих дверей. 


Учасниками заходу стали студенти  Вінницького кооперативного коледжу економіки і права та представники громадськості.




З вітальним словом до присутніх звернулася заступник керівника апарату суду – Яна Петрунчак та ознайомила з планом заходу, який передбачав ознайомлення з роботою Вінницького окружного адміністративного суду як суду першої інстанції та Вінницького апеляційного адміністративного суду як суду апеляційної інстанції.




Змістовно та цікаво про судову систему загалом, історію створення, юрисдикцію та організацію роботи Вінницького окружного адміністративного суду, його структуру, особливості роботи  суддів та працівників апарату, про впровадженні інноваційні підходи  щодо надання судових послуг відвідувачам  у ході ознайомчої екскурсії розповіла Яна Петрунчак.




Під час  інтерактивного спілкування гості дізналися про специфіку роботи працівників суду в комп’ютерній програмі «Діловодство спеціалізованого суду», ознайомилися із можливостями системи «Електронний суд», послугами щодо направлення судових повісток за допомогою sms- повідомлень, основах проведення судових засідань в режимі відео-конференції та онлайн-транслюванні судових засідань. 


На завершення зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись враженнями,  студенти отримали побажання успіхів в обраній професії та зробили фото на згадку про подію.


Варто відзначити, що нам дуже приємно, що інтерес до Вінницького окружного адміністративного суду проявляють не лише студенти юридичних спеціальностей, а й представники громадськості, що, в свою чергу, свідчить про підвищення загального рівня правової культури та обізнаності  населення з роботою судової гілки влади на засадах доступності та відкритості.