Новини

ГОЛОВА ВОАС БЕРЕ УЧАСТЬ У ПІДГОТОВЦІ ДЛЯ ПІДТРИМАННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ У НАЦІОНАЛЬНІЙ ШКОЛІ СУДДІВ УКРАЇНИ


Сьогодні, 04 грудня 2017 року, у рамках Календарного плану навчань Національної школи суддів на 2017 рік розпочалася триденна підготовка для підтримання кваліфікації для голів та заступників голів місцевих загальних, господарських та окружних адміністративних судів.


Участь у даному заході бере голова Вінницького окружного адміністративного суду – Олександр Вільчинський.


З вітальним словом до присутніх під час відкриття заходу звернувся Ректор Національної школи суддів України,  доктор юридичних наук,  заслужений юрист України - Оніщук Микола Васильович та побажав учасникам плідного навчання і цікавих дискусій.



Програма першого дня підготовки включала ряд актуальних для очільників  судів тем, обговорення яких переходило у жваві та конструктивні дискусії.



Жваву дискусію між учасниками підготовки викликала тема про перспективи подальшого реформування судової системи України та проведення кваліфікаційного оцінювання суддів, доповідачем якої  виступив член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, академік Національної академії правових наук України - Прилипко Сергій Миколайович.



Про гарантії незалежності та безсторонності судді, про статус судді в правовій державі з урахуванням європейського та національного досвіду та  проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві учасники  підготовки спілкувались з  Головою  Ради суддів України, суддею Верховного Суду України - Сімоненко Валентиною Миколаївною. 



Про актуальні питання з антикорупційного законодавства голови судів обговорили з  головним науковим співробітником відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції Національної школи суддів України, доцентом кафедри правосуддя Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидатом юридичних наук - Ахтирською Наталією Миколаївною.