Новини

Майбутні правники знову відвідали ВОАС


Студенти юридичної спеціальності Технологічно-промислового коледжу Вінницького національного аграрного університету сьогодні були вільними слухачами під час розгляду адміністративних справ.


З особливостями роботи суду адміністративної юстиції майбутні правники ознайомились нещодавно, завітавши на День відкритих дверей.


А сьогодні юні фахівці у галузі права мали можливість поглибити і закріпити набуті у вузі теоретичні знання з судового процесу, відвідавши судові засідання.


У ході судових засідань студенти мали змогу ознайомитись з основами професії судді щодо здійснення судочинства, роботою секретаря судових засідань під час розгляду справ, набути практичного досвіду щодо участі у справі в якості позивача та відповідача.


Тож візит до суду для представників юридичної спільноти був змістовним та цікавим, адже вони ознайомились з реалізацією норм Кодексу адміністративного судочинства, побачили проблемні питання, які виникають під час судового засідання щодо доказування учасниками судового процесу своєї позиції, та способи їх подолання й ознайомитись з порядком прийняття та оголошення рішення у справі.


Переконані, що сьогоднішня аудиторія отримала реальні уявлення та розуміння того як загалом здійснюється адміністративне судочинство та які функції виконує суддя під час відправлення правосуддя.


Такі зустрічі свідчать про вірний вектор комунікації Вінницького окружного адміністративного суду та дійсно сприяють підвищенню загального рівня правової культури та обізнаності суспільства з роботою суду на засадах доступності та відкритості.