Новини

СУДДІ ВОАС БЕРУТЬ УЧАСТЬ У ПІДГОТОВЦІ ДЛЯ ПІДТРИМАННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ


Сьогодні, 28 листопада, розпочалась п’ятиденна підготовка для підтримання кваліфікації суддів окружних адміністративних судів, відповідно до Програми підготовки Національної школи суддів України та статті 89 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».


Участь у даній підготовці беруть судді Вінницького окружного адміністративного суду – Інна Воробйова, Наталія Віятик, Людмила Заброцька, Михайло Слободонюк, Олена Маслоід, Тетяна Шаповалова, Костянтин Яремчук та Андрій Вергелес.



З вітальним словом під час відкриття заходу до учасників підготовки звернувся начальник відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду суддів Національної школи суддів України, заслужений юрист України Олександр Гашицький, котрий акцентував увагу суддів на актуальності  питань, визначених програмою підготовки.


Поряд з цим, Олександр Гашицький зазначив, що в рамках даної підготовки, заплановано проведення двох тренінгів на теми: “Антикорупційне законодавство та практика його застосування” та “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя”.


Окрім того, протягом першого дня підготовки, яка побудована на інтерактивних лекціях та дискусіях, учасники обговорювали принципи адміністративного судочинства як гарантії захисту прав людини, особливості розгляду справ за позовами до органів Національної поліції щодо правильності проведення атестації та звільнення з роботи, удосконалювали мистецтво написання судових рішень в адміністративних справах та досліджували правовий статус учасників адміністративного процесу у адміністративному судочинстві.


Бажаємо учасникам підготовки цікавих дискусій з актуальних питань суддівства та примноження досвіду, що сприятиме подальшому професійному зростанню!