Новини

Судді ВОАС узяли участь у тренінгу «Розгляд судами виборчих спорів»


Сьогодні, починаючи з міста Вінниці, стартував ряд практичних навчальних семінарів для представників адміністративної юстиції, які в подальшому буде проведено в інших обласних центрах України.




Відкривати захід мав честь голова Вінницького окружного адміністративного суду Олександр Вільчинський разом із заступником директора тестологічного центру Національної школи суддів України Михайлом Цурканом та керівниками проектів Ради Європи Інною Зубар і Сергієм Ткаченком.





Очільник ВОАС привітав присутніх у Вінниці та зауважив, що фахове опрацювання даної тематики є справді важливим для адміністративного судочинства на сьогодні, оскільки це дозволяє вирішувати низку проблемних питань, які виникають під час розгляду виборчих спорів. Олександр Вільчинський побажав усім вдалої, плідної роботи й подальшого професійного зростання!
Судді ВОАС Віталій Дончик, Інна Воробйова, Дмитришена Руслана, Ірина Поліщук, Марина Мультян, Наталя Крапівницька та Віталій Свентух та інші учасники зосередили увагу над питаннями






✔міжнародних стандартів та принципах демократичних виборів; 


✔національного законодавства про вибори; 


✔класифікації виборчих спорів під час виборчого процесу;

 
✔особливостей провадження щодо виборчих прав та референдуму за правилами КАСУ;


✔практики Європейського суду з прав людини у виборчих справах.



Варто зазначити, що формат семінару зорієнтований на роботу в групах, адже покликаний опрацювати якомога більше практичних аспектів виборчого законодавства.
Організатори тренінгу: Національна школа суддів України спільно з проектами Ради Європи «Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні» та «Підтримка конституційних та правових реформ, конституційного правосуддя та надання допомоги Верховній Раді у проведенні реформ, спрямованих на підвищення її ефективності».