Новини

Суддя ВОАС взяв участь у IV Щорічному форумі для медіаторів та фасилітаторів України


Учора 07 грудня 2017 року у місті Києві розпочав роботу IV Щорічний форум для медіаторів та фасилітаторів України, організований за сприяння Програми реформування сектора юстиції «Нове правосуддя» Агенства США з міжнародного розвитку.


Участь у даному заході взяв суддя Вінницького окружного адміністративного суду – Віталій Дончик.




У ході першого дня Форуму організатори презентували представникам державних органів, міжнародних та донорських організацій напрацювання та здобутки у сфері медіації, що свідчить про суттєвий прогрес із запровадження даної процедури в Україні.


Також учасники обмінювались досвідом з запровадження процедур медіації та обговорювали механізми і можливості прискорення розвитку практики позасудового вирішення спорів. 




Другий день Форуму включав проведення Конференції на тему: «Саморегулювання в медіації: від стандартів до прискореного росту практики позасудового вирішення спорів в Україні».


У ході Конференції учасники та організатори інформували медійну спільноту про прогрес у сфері саморегулювання, аналізували міжнародний досвід та найкращі практики саморегулюванняу сфері медіації, проводили практичні заняття та розробляли подальші шляхи посилення практики саморегулювання в медіаційній спільноті в Україні.