Новини

У ВОАС ПРОВЕДЕНО ПРАВОВИЙ КВЕСТ


16 листопада 2017 року до Вінницького окружного адміністративного суду завітали учні 9-10 класів юридичного профілю школи-ліцею №7 міста Вінниці.


З вітальним словом  та побажаннями цікаво і змістовно провести час у приміщенні одного з модельних судів України до  школярів звернувся керівник апарату суду – Сергій Климчук.


Згодом  заступник керівника апарату суду – Яна Петрунчак довела до відома присутніх план заходу, який включав ознайомчу екскурсію, знайомство школярів із суддею, проведення модельного судового засідання та гру-квест «Як захистити свої права у суді».


У ході ознайомчої екскурсії Яна Петрунчак розповіла учням про специфіку роботи  адміністративного суду, інноваційні підходи у наданні послуг відвідувачам та  ознайомила присутніх  із правилами поведінки у суді.




Наступним етапом зустрічі стало знайомство  школярів із суддею та участь у модельному судовому засіданні. 


У ході інтерактивного спілкування із учнями, суддя Вінницького окружного адміністративного суду – Павло Сало розповів про професію судді, становлення та розвиток судової системи України, організацію роботи Вінницького окружного адміністративного суду, аспекти здійснення правосуддя та відповідав на запитання присутніх.



Учні захоплено спостерігали за судовим процесом, учасниками якого стали працівники апарату суду. Предметом позову у модельній справі був  наказ про звільнення поліцейського з посади та його поновлення.




Переконані, що у ході модельного судового засідання за участю судді та працівників апарату суду, основний меседж заходу : «СУД - це захист прав та свобод», був донесений.
Найочікуванішим для учнів та досить хвилючим для колективу суду був наступний етап зустрічі -  гра-квест «Як захистити свої права у суді».


Так, виконуючи завдання квесту школярі не просто відповідали на запитання із правової тематики, а й закріплювали свої теоретичні знання, знайомились із  роботою суду та шукали невід’ємні атрибути судової влади.




Нагадаємо, що метою заходу було підвищення рівня правової культури майбутнього покоління та виховання поваги до права у школярів, забезпечення прозорості та відкритості діяльності суду, пропагування доступності суду, підвищення рівня обізнаності  з роботою суду.


 А щира цікавість, палаючі очі, активність та уважність юного покоління під час унікального простору спілкування у форматі квесту засвідчила, що мету заходу було досягнуто.
По завершенню керівником апарату суду учасників квесту було нагороджено дипломами та солодкими подарунками.




Сподіваємось, що гості заходу отримали достатньо інформації та реальних уявлень про почесну та гідну, у той же час напружену та неспокійну багатопрофільну діяльність суддів та працівників апарату суду, та переконані, що подібні заходи сприятимуть формуванню високопрофесійних навичок та вмінь у майбутніх фахівців в галузі юриспруденції та допоможуть розвинути високий рівень правової свідомості та правової культури юного покоління.




Про ознайомчу екскурсію, знайомство школярів із суддею, модельне судовe засідання та гру-квест «Як захистити свої права у суді» дивiться у даному сюжетi