Новини

ВІДБУВСЯ СЕМІНАР З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ


Сьогодні, 26 жовтня 2017 року, у приміщенні Господарського суду Вінницької області відбувся семінар з питань державної служби для апаратів апеляційних та місцевих судів Вінницької області. Даний захід організований Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України у Вінницькій області спільно з Міжрегіональним управлінням Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях.

Відкрив захід та звернувся до присутніх з вітальним словом начальник Територіального управління Державної судової адміністрації у Вінницькій області – Василь Білик, наголосивши на необхідності проведення такого роду заходів та актуальності тематики обговорення.

До участі у даному семінарі у якості спікера був запрошений керівник апарату Вінницького окружного адміністративного суду – Сергій Климчук.


Під час виступу Сергій Климчук розкрив профільній аудиторії актуальну тему: «Специфіка проведення дисциплінарних проваджень та притягнення до дисциплінарної відповідальності державних службовців».

Дана тема викликала жваву дискусію серед учасників семінару, оскільки Законом України «Про державну службу» №889-VIII передбачено ряд новел щодо порядку та підстав дисциплінарних проваджень.

У ході доповіді Сергій Климчук акцентував увагу присутніх на нових вимогах до порядку проведення дисциплінарного провадження, навів підстави та умови притягнення до дисциплінарної відповідальності та зняття дисциплінарного стягнення, вказав на необхідності дотримання прав державних службовців при застосуванні до них дисциплінарного стягнення.

Також, у ході семінару присутні обговорювали аспекти взаємодії керівників апаратів місцевих судів з територіальним управлінням Державної судової адміністрації у Вінницькій області, проблемні питання проходження державної служби, специфіку проведення конкурсів на заміщення вакантних посад державних службовців у судах, проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців в органах правосуддя, правовий статус помічника судді.

Захід мав на меті узагальнити та закріпити знання щодо особливостей проходження державної служби з урахуванням специфіки судової системи.