Новини

ВОАС поділився знаннями та досвідом з майбутніми правниками


Вінницький окружний адміністративний суд не залишається осторонь навчання і виховання майбутньої юридичної спільноти, завжди радо відчиняє двері молодим поколінням, підтримує та сміливо запроваджує нові види здобуття освіти. Так, зокрема, між ВОАС та ВННІЕ ТНЕУ укладено договір про здійснення навчання за дуальною формою.

Цей вид навчання передбачає поєднання здобуття теоретичних знань у вишах з практикою на виробництвах та установах.

На основі цього студенти 3 і 4 курсів ВННІЕ ТНЕУ впродовж 10 днів проходили практику у ВОАС.

Вчора заступник керівника апарату суду Яна Петрунчак разом із майбутніми правниками підбили підсумки проходження практики. Під час розмови студенти активно ставили запитання щодо порядку звернення до суду за захистом прав, судового розгляду адміністративної справи, прав та обов’язків учасників судового процесу й найбільшу зацікавленість виявили до особливостей роботи судді.

За період проходження практики під керівництвом досвідчених фахівців майбутні правники зсередини ознайомилися із структурою діяльності суду, організацією і веденням діловодства, роботою архіву суду та брали участь у судових засіданнях.

Варто зауважити, що дуальна форма здобуття освіти допомагає усунути основні недоліки традиційних форм і методів навчання майбутніх професіоналів. Зокрема, подолати розрив між теорією і практикою, адже спрямована саме на здобуття практичних навичок.